Автовод

Як завести автомобіль, якщо розрядився акумулятор?

24.11.2022 р. в 11:33 | «AvtoVod»

Причини розрядки автомобільних акумуляторів різні, але найчастіша - тривалий простій при мінусовій температурі. Причому з такою проблемою стикаються всі акумулятори без винятку, як і бюджетні варіанти, так і акумулятори відомих брендів, таких як Bosch. Врахуйте, що регулярне розрядження пристрою сигналізує про несправність обладнання.

Підсів акумулятор: що робити

Існує кілька методів реанімації акумулятора, що сів. Але одні підходять для механіки, інші спрацьовують тільки з коробкою автомат. Розглянемо, що робити для запуску автомобіля.

1. Акумулятор іншого авто

Найпростіший і найпопулярніший спосіб. При цьому ємність обох АКБ має бути +/- однаковою. Використовуючи дроти з клемами-крокодилами, з'єднуються обидва автомобілі. Двигун авто, до якого заживилися, має бути вимкнений. Після завершення підзарядки, не глушити двигун, батарея повинна повністю відновитися.

2. Бездротова підзарядка

Передбачає перестановку робочого пристрою на знерухомлений автомобіль. Потрібний комплект гайкових ключів і трохи вправності. Після встановлення робочого АКБ рекомендується завести мотор та прогріти авто.

3. Штовхнути або скористатися буксиром

Такий метод застосовується тільки до автомобілів з механічною КПП. Обидва автомобілі з'єднуються між собою буксирувальним тросом. Водію машини, яка потребує реанімації, слідує:

Потім переключитися на нейтралку, "моргнути" водієві першого авто і вичавити гальмо. Якщо проблема лише в акумуляторі, машина повинна завестися.

4. Використання пуско-зарядного пристрою

Щоб зарядити автомобільні акумулятори за допомогою зарядного пристрою, потрібно:

Така підзарядка підходить для машин з бензиновим та дизельним двигуном до 2-х літрів об'єму. Єдиний недолік – висока вартість пристрою.

5. Домкрат

Автомобіль фіксують за допомогою ручного гальма. Одне з провідних коліс піддомкрачують. Запускають запалення, куліс на третій передачі. Обертання піднятого колеса запускає редуктор і на мотор подається іскра. Автомобіль опускають, переводять на нейтралку, вичавлюють гальмо, не заглушаючи двигун.

6. Вода та алкоголь

Ванну з теплої води або "підігрів" АКБ обігрівачем слід застосовувати в екстрених випадках, коли немає можливості використовувати попередні способи.
Екстремальний метод відновлення батареї – використання алкоголю. Використовується тільки для робочих акумуляторів. Сухе вино без цукру (або розведений міцний алкоголь) в обсязі 30 мл заливається в кожен блок батареї. Виникне хімічна реакція, яка зменшить внутрішній опір пристрою, підвищивши його напругу. У цей момент з'явиться можливість завести двигун.

І враховуйте, що такий спосіб відновить роботу авто лише один раз. На жаль, після цієї процедури акумулятор доведеться міняти на новий.

7. Викликати евакуатор

Для водія-початківця без досвіду проведення дрібного ремонту авто, це найдієвіший спосіб. Тим більше, якщо в машині не виявилося жодного відповідного пристрою.

Автоновини

11:49Стало відомо дату відкриття Подільсько-Воскресенського мосту в Києві
14:53Швидкісні ліміти на окремих вулицях: в Києві до 80 км/год, в Дніпрі - до 70
19:41Диагностика и ремонт двигателя в Турбо Дизель Сервис
14:25Найти подержанное авто: секреты выбора доступных вариантов
11:31Найти авто для приобретения: лучшие ресурсы и полезные фишки.
17:46Master Care Shop - магазин автокосметики та автохімії, високоякісні продукти для догляду за автомобілем
01:22Нова Hyundai Sonata програла битву кросоверам
17:50Як швидко і вигідно продати автомобіль в Житомирі
16:46Когда делать диагностику ходовой и зачем она нужна?
15:36Автовыкуп в городе Украинка
Всы автоновини

Цікаві автостатті

Особенности выбора и ухода за шинами и дисками
Автовыкуп: почему это выгодно, что нужно знать
Усовершенствовать Ланос: аксессуары и комплектующие
Терміновий викуп автомобілів у Києві: швидке та зручне рішення для власників
Всі статті