Автовод

Чи небезпечний реагент яким посипають дороги?

21.01.2016 р. в 19:12 | autodriving

Одним з плюсів застосування соляно-кальцієвої суміші на дорогах України є відсутність піску та каміння, але не виключено, що суміш несе в собі інші приховані загрози для людей, тварин і авто…

Насправді подібний розсіл, який представляє з себе 28-відсотковий розчин хлористого кальцію і солі застосовується в Москві ще з 2005 року і відомий як «соплі Лужкова».

Думки експертів на тему безпеки подібних засобів помітно різняться: хтось вважає, що їх застосування не завдає ніякої шкоди навколишньому середовищу, але є й думки про те, що будь-які соляні розчини, а хлористий кальцій теж відноситься до солей, небезпечні як для тварин , так і для людей і техніки.

Взуття, тварини — у групі ризику. Добре що цього року поки мало снігу! До групи ризику в першу чергу входять домашні тварини. Псується і швидше зношується взуття, та й процес виникнення корозії на автомобілях при застосуванні соляних розчинів на думку світових експертів, помітно посилюється.

У світі про подібну суміш відомо давно, і як з’ясувалося, в першу чергу суміш хлориду кальцію більш слизька, і коштує в декілька разів дорожче розчину хлористого натрію.

А превентивна обробка реагентами асфальту до снігу збільшує гальмівний шлях з 60 км/год на добрі три-п’ять метрів. Також, незважаючи на меншу агресивність по відношенню до металів, хлористий кальцій, не даючи воді випаровуватися, зрештою набагато більше сприяє корозії, ніж звичайна сіль!

Втім, два «бонуса» перед застосовуваної раніше піско-соляною сумішшю у реагенту все-таки є: тепер автомобілі українців швидше за все не будуть отримувати пошкодження лако-фарбового покриття, фар і скла, через каміння які як правило потрапляють до складу піско-сольової суміші. Та й витрати бюджету в підсумку повинні скоротитися, оскільки не потрібно буде чистити вулиці від піску та каміння після застосування піско-соляної суміші.

Автоновини

14:53Швидкісні ліміти на окремих вулицях: в Києві до 80 км/год, в Дніпрі - до 70
19:41Диагностика и ремонт двигателя в Турбо Дизель Сервис
14:25Найти подержанное авто: секреты выбора доступных вариантов
11:31Найти авто для приобретения: лучшие ресурсы и полезные фишки.
17:46Master Care Shop - магазин автокосметики та автохімії, високоякісні продукти для догляду за автомобілем
01:22Нова Hyundai Sonata програла битву кросоверам
17:50Як швидко і вигідно продати автомобіль в Житомирі
16:46Когда делать диагностику ходовой и зачем она нужна?
15:36Автовыкуп в городе Украинка
11:43Французи будуть їздити на харчовій олії замість дизелю
Всы автоновини

Цікаві автостатті

Особенности выбора и ухода за шинами и дисками
Автовыкуп: почему это выгодно, что нужно знать
Усовершенствовать Ланос: аксессуары и комплектующие
Терміновий викуп автомобілів у Києві: швидке та зручне рішення для власників
Всі статті