Автовод

Алкоголь в авто. Чи можна за кермо, якщо вчора пив

25.12.2017 р. в 15:32 | autotheme.info

Навіть на ранок після застілля алкотестер цілком може показати перевищення норми алкоголю в крові.

З настанням новорічних свят у багатьох водіїв виникає резонне питання: чи можна за кермо якщо вчора пив. Тут не все так однозначно, як могло б здатися на перший погляд.

Алкоголь в авто – це погано в будь-якому випадку. Щорічно з вини п’яних водіїв в Україні гинуть сотні людей. Навіть вміст спирту в крові в межах норми може вплинути на майстерність водія.

Нагадуємо, допустима норма алкоголю в крові – 0,2 проміле, тобто 0,2 міліграма на літр. На практиці це означає 0,5 л пива або 200 грам г шампанського для чоловіка і 0,33 л пива або 100 грам ігристого вина – для жінки.

Хоча норма ця введена не для вирішення випити за кермом, а щоб не штрафувати водіїв, у яких завищений вміст природного алкоголю в крові – діабетиків, наприклад.

Однак деякі «унікуми» примудряються перевищити цей показник в 10 і більше разів. Своєрідний рекорд алкоголю в крові встановлено у Львові – 3,34 проміле. Важко уявити, як такий водій на ногах тримається, а він ще й машину вести намагався.

Час виведення алкоголю з крові точно прорахувати складно. Воно залежить від кількості випитого і індивідуальних особливостей організму – ваги людини, стану його здоров’я, а також частоти вживання спиртного і здатності засвоювати алкоголь.

Проте, якщо взяти середньозважені показники, то навіть 100 грам горілки повністю «вивітрюються» тільки за 5 годин, а пляшка 0,5 л – за 15-16 годин.

У будь-якому випадку, на ранок після бурхливого нічного застілля краще за кермо не сідати. Перевірка на алкоголь в поліції цілком може показати перевищення допустимої норми. Нагадаємо, штраф за водіння в нетверезому стані в Україні становить 10 200 – 40 800 гривень, та й прав можна позбутися на термін від року до десяти років.

Але не потрібно забувати й про інший аспект. Навіть в малих кількостях алкоголь в крові притупляє реакцію водія, впливає на його уважність.

Автоновини

14:36Ремонт форсунок на дизельном авто
11:49Стало відомо дату відкриття Подільсько-Воскресенського мосту в Києві
14:53Швидкісні ліміти на окремих вулицях: в Києві до 80 км/год, в Дніпрі - до 70
19:41Диагностика и ремонт двигателя в Турбо Дизель Сервис
14:25Найти подержанное авто: секреты выбора доступных вариантов
11:31Найти авто для приобретения: лучшие ресурсы и полезные фишки.
17:46Master Care Shop - магазин автокосметики та автохімії, високоякісні продукти для догляду за автомобілем
01:22Нова Hyundai Sonata програла битву кросоверам
17:50Як швидко і вигідно продати автомобіль в Житомирі
16:46Когда делать диагностику ходовой и зачем она нужна?
Всы автоновини

Цікаві автостатті

Грузовое такси недорого во всех областях Украины
Як підібрати підходящий дорожній мотоцикл для туриста.
Преимущества мотоцикла как средства передвижения
Як правильно обрати СТО для вантажних авто
Всі статті