Автовод

Як вибрати шолом: типи, моделі, особливості

14.02.2020 р. в 11:06 | «AvtoVod»

Шолом – це аксесуар, який потрібно купувати якщо не до покупки мотоцикла, то як мінімум в один день з цією подією. Як бути, якщо ви новачок в мотосвіті і ще не знаєте, який шолом вибрати? Детальну інформацію шукайте в нашій статті.

Вибираємо шолом по класу мотоцикла

Якщо ви придбали мотоцикл певного класу (ендуро, кросовий чи чоппер), то з вибором шолома проблем виникнути не повинно. Для таких байків є свої індивідуальні моделі. Для кросу та ендуро – з посиленим захистом, для чоппера чи кастома – в оригінальному відкритому стилі, який вже встигли прославити культові байкерські серіали.

А якщо ви надали перевагу класиці, стрітовим чи туристичним мотоциклам, то тут вже доведеться вибирати серед різноманітних типів та моделей на свій смак і ризик.

Типи шоломів

У виборі допоможе класифікація по типу та конструкції.

  1. Інтеграл. Повністю закритий шолом, з максимальним рівнем захисту. Він здебільшого має підйомне скло. Серед суттєвих недоліків цієї моделі – скарги пілотів на складнощі з провітрюванням. Хоча захист тут максимальний, у спеку в інтегралі буває доволі некомфортно. Найчастіше перевагу цій моделі надають пілоти спортбайків, стрітових, туристичних та тур-ендуро мотоциклів. Залежно від бренду та класу інтеграли можуть додатково комплектуватись Bluetooth-гарнітурою та додатковими клапанами для провітрювання.
  2. Модуляр або фліп-ап. З першого погляду нагадує інтеграл, однак відрізняється від нього тим, що має повністю підйомну передню частину. Відповідаючи найвищому рівню захисту, як і інтеграл, модуляр достатньо комфортний в користуванні і дозволяє пілоту навіть перекусити в дорозі, не знімаючи шолома. Ідеально підійде для пілотів туристичних, спортивних, дорожніх мотоциклів. Як і інтеграл, може бути укомплектований різними видами гарнітур.
  3. Кросовий та для ендуро – дуже схожі моделі, створені для максимального захисту пілота під час офф-роуд турів та мотокросу. По суті, зазначені моделі – це той же інтеграл, але зі зміщеною вираженою нижньою частиною для максимального захисту підборіддя та щелепи пілота.
  4. «3/4», напівлицьовик або шолом відкритого типу – хороша модель для туристичних та міських мотоциклів, каферейсерів, класиків та круізерів. Суттєвий недолік: він закриває тільки верхню частину голови, для підборіддя та щелепи захисту не дає. В конструкції, залежно від бренду, може бути візор чи захисні окуляри.
  5. Каска – предок усіх шоломів. По стилю ідеально підійде для чопперів та кастомів, однак надає мінімальних захист і при цьому має купу не дуже приємних нюансів, серед яких шум, комахи в вухах і не тільки. Потребує додаткових аксесуарів: окулярів для захисту очей, бафа, який прикриває нижню частину обличчя, шию і вуха.

Досвідчені користувачі мототехніки зазвичай мають у своєму арсеналі кілька різних моделей – індивідуальна підбірка росте разом із досвідом.

Як правильно вибрати шолом
При виборі зверніть увагу на такі моменти:

Шолом має бути сертифікованим – це обов’язкова умова незалежно від типу та ціни. Звертайтесь до магазину FoxWell motors – тут ви знайдете провідні моделі мотоциклів, якісні шоломи будь-якого класу та аксесуари до них.

Автоновини

11:49Стало відомо дату відкриття Подільсько-Воскресенського мосту в Києві
14:53Швидкісні ліміти на окремих вулицях: в Києві до 80 км/год, в Дніпрі - до 70
19:41Диагностика и ремонт двигателя в Турбо Дизель Сервис
14:25Найти подержанное авто: секреты выбора доступных вариантов
11:31Найти авто для приобретения: лучшие ресурсы и полезные фишки.
17:46Master Care Shop - магазин автокосметики та автохімії, високоякісні продукти для догляду за автомобілем
01:22Нова Hyundai Sonata програла битву кросоверам
17:50Як швидко і вигідно продати автомобіль в Житомирі
16:46Когда делать диагностику ходовой и зачем она нужна?
15:36Автовыкуп в городе Украинка
Всы автоновини

Цікаві автостатті

Особенности выбора и ухода за шинами и дисками
Автовыкуп: почему это выгодно, что нужно знать
Усовершенствовать Ланос: аксессуары и комплектующие
Терміновий викуп автомобілів у Києві: швидке та зручне рішення для власників
Всі статті